Las Vegas-ban, a CES 2024-en jelentette be a Hypershell, hogy immáron előrendelhető a Hypershell 1 Horsepower Everyday Adventure Exoskeleton. A Go (400 W, 2,0 kg), Pro (800 W, 2,0 kg) és Carbon (800 W, 1,8 kg) kivitelben értékesített, aktív mozgássegítő már az exoskeletonok új nemzedékét képviseli. Könnyű, valóban hasznos és nem is olyan drága…

Miként neve is elárulja, 14,8 voltos akkumulátorokról táplált elektromotorjai 1 lóerős összeteljesítményt adnak le, ezáltal számottevően fokozhatják a felhasználó gyorsaságát és teherbíró képességét (kép: Hypershell.cc)

A Hypershell exoskeleton alapját két közös tengelyre épített, állandó mágneses elektromotor adja, ezek fordítják el a comb alsó részére szíjazható karokat. A gyártó leírása szerint nemcsak emelni képesek a lábakat, hanem szükség esetén ellenerőt is kifejthetnek. Ilyenformán mérsékelhetik az izmok és a térdízületek terhelését a lejtőkön.

Könnyebb járás, nagyobb távolság – ezt ígéri a Hypershell exoskeleton

A 35 km-es hatótávolsággal kecsegtető Hypershell exoskeleton vezérlőelektronikája igen fejlett. A Pro és a Carbon változat működését mesterséges intelligencia és KERS teszi hatékonyabbá. A teljesítmény természetesen fokozatmentesen állítható és akár 32 Nm-t is elérheti a leadott forgatónyomaték. A rendszer 9 üzemmódot kínál fel. Van gyaloglás, futás, lovaglás, hegymászás, lépcsőzés, hegymenet és lejtő, sőt kavicsos út és sebességtartás is.

A rögzítésre szolgáló deréköv 280 és 420 mm között állítható, a csípőszélesség pedig 320-450 mm lehet. (kép: Hypershell.cc)

A Hypershell Go alapára 676,95 EUR, a Hypershell Pro modellé 902,95 EUR, míg a Hypershell Carbon esetében minimum 1466,95 eurót kell a Sanghai cég kasszájában hagynunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük