Nikola Tesla fordulatokban gazdag élete során rengeteg különleges találmányt készített, s állhatatosságának köszönhető, hogy megépült a világ első váltakozó áramú generátora, mely minden iparág fejlődését előmozdította.

A mai Horvátország terletén, 1856. július 10-én született feltaláló alkotta meg többek között az elektronmikroszkópot, a Tesla-tekercset, az automatikus szabályozású ívfénylámpát, az ózonfejlesztőt és a távirányítást, ezenfelül új gyújtásrendszert álmodott meg belső égésű motorokhoz,  ráadásul két évvel korábban elkészítette saját rádióját, mint Marconi.

Nikola Tesla élete mai Horvátország területén, Smiljanban kezdődött. Már egészen kis korában megmutatkozott tehetsége, hiszen már ötévesen már működő vízkereket épített

Nem kérdés tehát, hogy Nikola Tesla nélkül lényegesen nehezebben juthatott volna az ipar egyről a kettőre, és biztosak vagyunk benne, hogy az exoskeletonok fejlesztése során is rengeteg olyan eszközt, technikát, műszaki megoldást alkalmaznak, melyet egykor  a zseniális „villanyász” álmodott meg. Az Autósélet-blogon megjelent írásban arról is szó esik, hogy 1943. január 7-én bekövetkezett halálakor már 146 szabadalom szerepelt a neve mellett.

Tesla nagy hatással volt a világ fejlődésére

Azt is érdemes leírni, hogy róla nevezték el a mágneses indukció SI-mértékegységét, és a földteke több tudományos akadémiája is tiszteletbeli tagjává fogadta. Ugyan Nikola Tesla több mint 80 éve eltávozott az élők sorából, találmányai révén a jövőben is velünk lesz, s tengernyi elmélete arra vár, hogy mai utódai részletesen kidolgozzák.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük